دنیا در دو روز آینده چگونه خواهد بود
به وبلاگ من خوش آمدید

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان رادیو پس فردا و آدرس radiopasfarda.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 28
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 30
بازدید ماه : 695
بازدید کل : 36266
تعداد مطالب : 220
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

آمار مطالب

کل مطالب : 220
کل نظرات : 0

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 28
باردید دیروز : 0
بازدید هفته : 30
بازدید ماه : 695
بازدید سال : 1148
بازدید کلی : 36266
توافق بر کلیات و جزئیات باید یک مرحله‌ای و غیر قابل تفسیر باشد -

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه) در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش و پدافند هوایی، با تبیین علت و هدف اصلی دشمنی 36 ساله و ادامه دار دولت آمریکا و خطای محاسباتی آنها برای به زانو درآوردن و تحقیر ملت ایران، به رفتار و عملکرد منطقی و مستدل ایران در مذاکرات هسته ای و رفتار غیر منطقی و باج خواهانه طرف مقابل اشاره و تأکید کردند: ملت ایران در روز 22 بهمن نشان خواهد داد که زیر بار حرف زور نمی رود و پاسخ هر تحقیر کننده ای را نیز با ضربه متقابل خواهد داد.
در این دیدار که همزمان با سالروز بیعت تاریخی جمعی از همافران و کارکنان نیروی هوایی ارتش با امام خمینی (ره) در نوزدهم بهمن سال 1357 برگزار شد، حضرت آیت الله خامنه ای آن حادثه مهم را حاوی یک مضمون پرمغز و ماندگار دانستند و گفتند: اقدام شجاعانه فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی در 19 بهمن 57، نشان دهنده سخن حق و پرجاذبه انقلاب اسلامی است که توانسته بود حتی به اعماق دلهای نیروی هوایی ارتش پادشاهی آن زمان که نور چشمی آمریکا نیز بود، نفوذ کند.
ایشان با تأکید بر لزوم شناخت و حفظ این حقیقت مهم، به برخی واقعیات صحنه از جمله نفوذ فراگیر انقلاب اسلامی اشاره کردند و افزودند: با پیروزی انقلاب اسلامی، ملتها با دیدن شجاعت و دلیری ملت ایران که علناً در مقابل زورگویی های امریکا ایستاد، به هیجان آمدند و جذب پیام انقلاب شدند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: در طرف مقابل نیز، قدرتهای زورگو و در رأس آنها امریکا، از همان روز اول انقلاب، از هیچ اقدام و فشاری برای خاموش کردن این حرکت عظیم و رو به گسترش، فروگذار نکردند و این دشمنی تا امروز هم ادامه دارد.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: دشمنی امریکا و قدرتهای استکباری با اشخاص نیست، آنها با اصل حرکت و جهت گیری توأم با ایستادگی و استقلال طلبی و عزت خواهی ملت ایران دشمن هستند.
ایشان با یادآوری سخنان برخی سیاستمداران امریکایی در سالهای اخیر که بغض و کینه خود را با ملت ایران، صراحتاً بیان کردند گفتند: آنها از ایستادگی ملت ایران عصبانی هستند و هدف اصلی امریکا و همراهانش، به زانو در آوردن و تحقیر ملت ایران است که البته دچار خطا و اشتباه در تحلیل هستند.
رهبر انقلاب اسلامی، علت ناکامی های پی در پی امریکاییها در مسائل منطقه و بویژه مسائل ایران را، همین خطای محاسباتی و اشتباهات راهبردی دانستند و افزودند: یک نمونه از این خطاها، اظهارات چند روز پیش یک مقام امریکایی است که گفته بود، ایرانی ها در مذاکرات هسته ای، دست بسته هستند و گیر افتاده اند.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: در روز 22 بهمن شما خواهید دید که ملت ایران چه حضوری خواهد داشت و آن موقع معلوم خواهد شد که آیا ملت ایران دست بسته است؟
ایشان خاطرنشان کردند: دست ملت و مسئولان ایران هیچگاه بسته نبوده و این موضوع را در عمل نشان داده اند و از این پس نیز با ابتکارات و شجاعت خود، آن را نشان خواهند داد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: آن طرفی که فعلاً گیر افتاده و دچار مشکل است، امریکا است و همه واقعیات این منطقه و خارجِ منطقه، اثبات کننده این حقیقت است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به شکست سیاستهای امریکا در سوریه، عراق، لبنان، فلسطین، غزه، افغانستان و پاکستان و همچنین شکست امریکا در اوکراین، خطاب به امریکاییها تأکید کردند: این، شما هستید که سالهای متمادی، پی در پی شکست خورده اید اما جمهوری اسلامی ایران پیش رفته و به هیچ وجه با سی و چند سال گذشته قابل مقایسه نیست.
ایشان با اشاره به پیشرفتهای گسترده جمهوری اسلامی در علم و فناوری، در مسائل گوناگون اجتماعی، و در مسائل بین المللی و همچنین نفوذ عظیم منطقه ای و رسوخ مبانی انقلاب در دلهای جوانان افزودند: جمهوری اسلامی ایران با این ذخیره ارزشمند از تجربیات، با قدرت، در حال پیشرفت است و امریکاییها که نتوانستند این ریشه را قلع و قمع کنند اکنون مجبور به تحمل نظام جمهوری اسلامی هستند و طراحی های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی آنها مانع از این پیشرفت نخواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی به مذاکرات هسته ای و تلاش بدخواهان و معاندان برای القای درماندگی ایران در این موضوع اشاره کردند و چند نکته مهم را درباره مذاکرات هسته ای متذکر شدند.
اولین نکته ای که حضرت آیت الله خامنه ای به آن اشاره کردند موافقت با اصل توافق بود که گفتند: من با توافقی که بتواند انجام شود موافقم اما با توافق «بد» موافق نیستم.
ایشان با اشاره به اظهارات مکرر امریکاییها که می گویند «توافق نکردن بهتر از توافق بد است» افزودند: ما هم همین عقیده را داریم! و معتقدیم توافق نکردن بهتر از توافقی است که به ضرر منافع ملی و زمینه ساز تحقیر ملت بزرگ ایران شود.
تلاش بی وقفه مسئولین و هیأت مذاکره کننده برای خارج کردن حربه تحریم از دست دشمن، دومین نکته ای بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و گفتند: اگر این اتفاق رخ دهد و با توافق، حربه تحریم از دست دشمن خارج شود، بسیار خوب است اما اگر این اتفاق نیفتاد، همه بدانند که راهکارهای فروانی در داخل کشور برای کُند کردن حربه تحریم وجود دارد.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: اگر با همت و تلاش، به داشته های خود، به صورت مناسب توجه کنیم، حتی اگر نتوانیم حربه تحریم را از دست دشمن خارج کنیم، می توانیم آن را کُند کنیم.
نکته سوم رهبر انقلاب اسلامی، در خصوص رفتار منطقی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته ای و رفتار غیر منطقی و زورگویانه طرف مقابل بود.
حضرت ایت الله خامنه ای با اشاره به سخنان چندی پیش رئیس جمهور مبنی بر اینکه مذاکره به معنای رسیدن دو طرف به نقطه مشترک است، گفتند: بر همین اساس، نباید در مذاکره، یک طرف با رفتار غیر منطقی تلاش داشته باشد که هر آنچه مورد توقع او است، محقق شود.
ایشان خاطرنشان کردند: رفتار امریکاییها و چند کشور اروپایی دنباله رو آنها، در مذاکرات، غیر منطقی است و با پرتوقعی انتظار دارند همه خواسته های آنها تحقق یابد در حالیکه این، روشِ مذاکره نیست.
حضرت آیت الله خامنه ای، ایستادگی مسئولان در مقابل زیاده خواهی طرف مقابل را کاملاً صحیح دانستند و با اشاره به عملکرد مستدل و منطقی جمهوری اسلامی در مقاطع مختلف از جمله دوران دفاع مقدس و پذیرش قطعنامه 598، و همچنین مسائل گوناگون بعد از جنگ، خاطرنشان کردند: نظام اسلامی در مذاکرات هسته ای نیز براساس منطق عمل می کند اما طرف مقابل هیچ منطقی ندارد و به دنبال بی منطقی، با تکیه بر زور است.
ایشان تأکید کردند: ملت ایران زیر بار زورگویی و زیاده خواهی و رفتارهای غیر منطقی نخواهد رفت.
رهبر انقلاب اسلامی یک بار دیگر افزودند: من با ادامه و پیشرفت مذاکرات و رسیدن به توافق خوب موافقم و قطعاً ملت ایران هم با هر توافقی که در بر دارنده عزت و احترام او باشد، مخالفتی ندارد.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: باید در مذاکرات، تکریم، حرمت و پیشرفت ملت ایران محفوظ بماند زیرا این ملت عادت به پذیرش زورگوییِ طرف مقابل اعم از امریکا و دیگران، ندارد.
ایشان همچنین با اشاره به برخی مباحث مطرح شده درخصوص توافق دو مرحله ای که ابتدا توافق بر اصول کلی و بعد از مدتی توافق بر جزئیات باشد، خاطرنشان کردند: چنین توافقی پسندیده نیست زیرا با تجربه ای که از رفتار طرف مقابل داریم، توافقِ صِرف در کلیات، وسیله ای خواهد شد برای بهانه گیری های پی در پی در جزئیات.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند:اگر توافقی انجام شود، باید در یک مرحله و در بردارنده کلیات و جزئیات، با یکدیگر باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: مفاد این قرار داد نیز باید روشن، واضح و غیرقابل تفسیر و تأویل باشد و مفاد توافق نباید به گونه ای باشد که طرف مقابل که عادت به چانه زنی دارد، در قضایای مختلف بهانه جویی کند.
ایشان خاطرنشان کردند: به لطف خداوند ملت ایران در 22 بهمن نشان خواهد داد هرکسی که بخواهد این ملت را تحقیر کند، با ضربه متقابل مواجه خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: همه ملت ایران و همه دلسوزان متفقند که عزت ملی برای یک کشور، بسیار بسیار مهم است زیرا اگر عزت ملی نباشد، امنیت و پیشرفت هم نخواهد بود، بنابراین عزت ملی باید محفوظ بماند و مسئولان هم این موضوع را می دانند.
حضرت آیت الله خامنه ای در پایان خاطرنشان کردند: به فضل الهی، ملت ایران با حضور مقتدرانه و عزم راسخ خود در 22 بهمن، دشمن را به زانو درخواهد آورد.
در ابتدای این دیدار امیر سرتیپ خلبان حسن شاه‌صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش با گرامیداشت نوزدهم بهمن سالروز بیعت تاریخی همافران با امام خمینی (ره)، گزارشی از توانمندی‌ها و پیشرفت‌های نیروی هوایی ارائه کرد.
امیر سرتیپ شاه‌صفی گفت: طراحی، ساخت و ارتقای شبیه‌سازهای پروازی، دستیابی به توان طراحی و ساخت جنگنده پهن‌پیکر بدون سرنشین، «راه اندازی، بازسازی و بازیابی انواع هواپیماها» و عمق‌دهی به تجهیزات موجود، تولید انواع تجهیزات هواپایه و راه اندازی و عملیاتی کردن موشک های راهبردی با استفاده از توانمندی‌های داخلی در نیروی هوایی ارتش موید ادعای درهم شکستن پنجه‌های تحریم تجهیزات دفاع هوایی و نویدبخش ایجاد تراز جدیدی از توازن دفاعی در منطقه است.
پیش از این دیدار فرمانده معظم کل قوا در دیدار جداگانه با فرماندهان ارشد نیروی هوایی و پدافند جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نقش حساس و خطیر نیروی هوایی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی در مجموعه ی نظام دفاعی کشور افزودند: نیروی هوایی به اقتضای حرفه ی خود متکی به دانش و فناوری است و این مسئله از جهاتی در مواجهه با تهدیدات پیرامونی اهمیت این نیرو را بیشتر می کند. - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931119000675#sthash.bIFIGolp.dpuf

تعداد بازدید از این مطلب: 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای علیرغم فراز و نشیب‌هایی که وجود داشت، در برابر خواسته‌های ناحق آمریکایی‌ها

محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و چناران و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به بیانات امروز رهبر معظم انقلاب درباره توافق هسته‌ای، اظهار داشت: آمریکایی‌ها در سال‌های اخیر به ویژه در 1.5 سال گذشته تمام فشارهایی که تصور می‌کردند می‌توانند بیاورند تا زمینه عقب‌نشینی ملت ایران را فراهم کنند، آوردند. *آمریکایی‌ها به دنبال وادارکردن ایران برای تن‌دادن به توافقی بد هستند وی افزود: آمریکایی‌ها دنبال آن بودند که در اثر این فشارها ایران را وادار به تن دادن به توافقی کنند که هم عزت ملت ایران شکسته شود هم جایگاه علمی کشور در عرصه هسته‌ای، صنعتی و علمی مخدوش شود تا بتوانند مقابل پیشرفت ملت ایران را بگیرند و از طرفی به دنیا اعلام کنند که ملتی که 36 سال در برابر ما مقاومت کرد در آخر وادار به زانو زدن در برابر ما شد. *تیم مذاکره‌کننده برابر خواسته‌های ناحق آمریکایی‌ها مقاومت کرد این عضو هیأت رئیسه مجلس در ادامه با بیان اینکه هدف آمریکایی‌ها به زانو درآوردن ایران است، گفت: با تدابیر مقام معظم رهبری و با پشتیبانی ملت، تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای علیرغم فراز و نشیب‌هایی که وجود داشت، در برابر خواسته‌های ناحق آمریکایی‌ها مقاومت کرد و حاضر نشد تن به توافقی دهد که زمینه مخدوش شدن استقلال، عزت، شکوه و عظمت ملت ایران را فراهم کند. وی بر همین اساس یادآور شد: امروز هم آنچه که رهبر معظم انقلاب فرمودند دقیقاً خط عزت و سرافرازی ملت ایران است، یعنی ما برای اینکه به دنیا ثابت کنیم که نقطه ضعفی نداریم، حاضریم با آمریکا و کشورهای دیگر در زمینه هسته‌ای با حفظ عزت و اقتدارمان توافق کنیم، ما از توافق سه هدف را دنبال می‌کنیم؛ هدف اول این است که باید در داخل کشور توان غنی‌سازی اورانیوم و دستیابی به انرژی هسته‌ای را داشته باشیم و انرژی هسته‌ای بومی در داخل کشور باید وجود داشته باشد، این اولین هدف ماست که حرف منطقی است و دنیا هم این حق منطقی ملت ایران را پذیرفته است. دهقان تأکید کرد: دومین هدف ما این است که تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ما برچیده شود؛ سومین هدفمان نیز اثبات حقانیت‌مان است تا دنیا متوجه شود که ما اهل منطق، استدلال و عقلانیت هستیم و از طرفی دشمنان ما و آمریکا به عنوان دشمن درجه یک ایران، به عنوان کشوری زورگو، بی‌منطق و دارای خوی استکباری است. *آمریکا نمی‌تواند با فشار و رفتارهای زیگزاگی ما را وادار به کوتاه آمدن از استقلال‌مان کند وی با بیان اینکه ما با این سه هدف وارد مذاکره شدیم، تصریح کرد: مقام معظم رهبری امروز با بیان این موضوع که «توافق نکردن بهتر از توافق بد است» در واقع آب پاکی را روی دست آمریکایی‌ها ریختند تا آنان تصور نکنند که می‌توانند با فشار، رفتارهای زیگزاگی و سیاست نخ‌نمای چماق و هویج ما را وادار به کوتاه آمدن از عزت و استقلال‌مان کنند. نماینده طرقبه و چناران در مجلس همچنین متذکر شد: ما این اهداف را دنبال کردیم اما این مذاکرات تا زمانی ادامه خواهد داشت که ملت ما از آمریکا خسته نشده باشد، باید برای مذاکرات زمان‌بندی وجود داشته باشد، اینکه آنان در مذاکرات کشور و اقتصاد ما را شرطی کنند، پذیرفتنی نیست؛ بخشی از مشکلات اقتصادی ما ناشی از مذاکراتی است که همچنان بلاتکلیف مانده، رکود اقتصادی در کشور ناشی از بلاتکلیف ماندن مذاکرات هسته‌ای است، لذا این موضوع به نفع کشور نیست. *باید وضعیت مذاکرات هسته‌ای در مدت مشخصی حل و فصل شود دهقان اضافه کرد: باید وضعیت مذاکرات را در مدت مشخصی حل و فصل کنیم، بالاخره یا آمریکایی‌ها حاضرند تحریم‌ها را بردارند و غنی‌سازی اورانیوم را در داخل ایران به رسمیت بشناسند یا اگر حاضر نیستند، باید طبیعتاً مذاکرات در جایی به پایان برسد تا ملت ایران تکلیف خودش را با خودش بداند. وی در عین حال با بیان اینکه اینگونه نیست که اگر تحریم‌ها برداشته نشود، ما دچار خسارات جبران‌ناپذیری می‌شویم، گفت: اگر چه ما هیچ‌گاه از تحریم‌ها استقبال نکردیم، اما وجود تحریم زمینه‌هایی را در داخل کشور فراهم می‌کند که ما بدون وابستگی به نفت، اقتصادمان را اداره کنیم؛ ما می‌توانیم بدون اینکه وابسته به بازارهای برخی کشورها باشیم، اقتصادمان را در داخل کشور با تبدیل نفت به فرآورده‌های نفتی و فروش آنها اقتصادمان را اداره کنیم. *هیچ راهی برای عقب‌نشینی در برابر خواسته‌های نامشروع آمریکایی‌ها وجود ندارد دهقان همچنین یادآور شد: بالاخره مذاکرات باید دارای زمان‌بندی مشخص و روشنی باشد، فرمایشات امروز رهبر معظم انقلاب هم برای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای الهام‌بخش بود تا بدانند که هیچ راهی برای عقب‌نشینی در برابر خواسته‌های نامشروع آمریکایی‌ها وجود ندارد و هم برای دشمنان جمهوری اسلامی و در رأس آنها آمریکا عبرت‌آموز بود که بدانند ما به هیچ وجه از مسیر حق، عزت و اقتداری که انتخاب کردیم، عقب‌نشینی نمی‌کنیم. *آمریکا را دشمن درجه یک ایران می‌دانیم حتی اگر با او سر میز مذاکره بنشینیم وی خاطرنشان کرد: ما آمریکا را دشمن درجه یک ایران می‌دانیم حتی اگر با او سر میز مذاکره بنشینیم کما اینکه آمریکایی‌ها نیز هیچ‌گاه دست از دشمنی علیه ملت ایران برنداشتند و همین الآن که از طرفی آنان با ما مذاکره می‌کنند از سوی دیگر توطئه کاهش قیمت نفت را با کشور عربستان طراحی کردند و قیمت 100 دلاری نفت را به شکل بی‌سابقه‌ای کاهش دادند و به 40 دلار رساندند. *تمام حقانیت‌مان را در مذاکرات هسته‌ای به دنیا اثبات کردیم این عضو هیأت رئیسه مجلس در پایان با تأکید بر اینکه توافق نکردن بهتر از توافق بد است، خاطرنشان کرد: فرمایشات رهبر انقلاب نقشه راه آینده کشور را مانند همیشه مشخص می‌کند که ما به هیچ وجه مانند 36 سال گذشته در برابر خواسته‌های نامشروع آمریکا کوتاه نمی‌‌آییم و تنها حاضریم به توافقی پایبند باشیم که عزت، استقلال و عظمت ملت ایران در آن کاملاً منعکس شده باشد؛ ما تمام حقانیت‌مان را در مذاکرات هسته‌ای به دنیا اثبات کردیم، اگر آمریکا با وجود اثبات حقانیت جمهوری اسلامی همچنان بخواهد روی زیاده‌خواهی‌هایش اصرار کند و تن به توافق عادلانه با جمهوری ایران اسلامی ندهد، منفورتر از گذشته بین ملت‌ها خواهد شد. - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931119001053#sthash.z8Kb6kYc.dpuf

تعداد بازدید از این مطلب: 23
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


رهبر معظم انقلاب: با توافق خوب موافقیم/ توافق باید در یک مرحله و با مفاد واضح و غیرقابل تاویل باشد

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی با تبیین علت و هدف اصلی دشمنی 36 ساله و ادامه دار دولت آمریکا و خطای محاسباتی آنها برای به زانو درآوردن و تحقیر ملت ایران، به رفتار و عملکرد منطقی و مستدل ایران در مذاکرات هسته ای و رفتار غیر منطقی و باج خواهانه طرف مقابل اشاره و تأکید کردند: ملت ایران در روز 22 بهمن نشان خواهد داد که زیر بار حرف زور نمی رود و پاسخ هر تحقیر کننده ای را نیز با ضربه متقابل خواهد داد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای صبح امروز (یکشنبه) در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش و پدافند هوایی،که همزمان با سالروز بیعت تاریخی جمعی از همافران و کارکنان نیروی هوایی ارتش با امام خمینی (ره) در نوزدهم بهمن سال 1357 برگزار شد، آن حادثه مهم را حاوی یک مضمون پرمغز و ماندگار دانستند و گفتند: اقدام شجاعانه فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی در 19 بهمن 57، نشان دهنده سخن حق و پرجاذبه انقلاب اسلامی است که توانسته بود حتی به اعماق دلهای نیروی هوایی ارتش پادشاهی آن زمان که نور چشمی آمریکا نیز بود، نفوذ کند.

ایشان با تأکید بر لزوم شناخت و حفظ این حقیقت مهم، به برخی واقعیات صحنه از جمله نفوذ فراگیر انقلاب اسلامی اشاره کردند و افزودند: با پیروزی انقلاب اسلامی، ملتها با دیدن شجاعت و دلیری ملت ایران که علناً در مقابل زورگویی های امریکا ایستاد، به هیجان آمدند و جذب پیام انقلاب شدند.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: در طرف مقابل نیز، قدرتهای زورگو و در رأس آنها امریکا، از همان روز اول انقلاب، از هیچ اقدام و فشاری برای خاموش کردن این حرکت عظیم و رو به گسترش، فروگذار نکردند و این دشمنی تا امروز هم ادامه دارد.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: دشمنی امریکا و قدرتهای استکباری با اشخاص نیست، آنها با اصل حرکت و جهت گیری توأم با ایستادگی و استقلال طلبی و عزت خواهی ملت ایران دشمن هستند.

ایشان با یادآوری سخنان برخی سیاستمداران امریکایی در سالهای اخیر که بغض و کینه خود را با ملت ایران، صراحتاً بیان کردند گفتند: آنها از ایستادگی ملت ایران عصبانی هستند و هدف اصلی امریکا و همراهانش، به زانو در آوردن و تحقیر ملت ایران است که البته دچار خطا و اشتباه در تحلیل هستند.

رهبر انقلاب اسلامی، علت ناکامی های پی در پی امریکاییها در مسائل منطقه و بویژه مسائل ایران را، همین خطای محاسباتی و اشتباهات راهبردی دانستند و افزودند: یک نمونه از این خطاها، اظهارات چند روز پیش یک مقام امریکایی است که گفته بود، ایرانی ها در مذاکرات هسته ای، دست بسته هستند و گیر افتاده اند.

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: در روز 22 بهمن شما خواهید دید که ملت ایران چه حضوری خواهد داشت و آن موقع معلوم خواهد شد که آیا ملت ایران دست بسته است؟

ایشان خاطرنشان کردند: دست ملت و مسئولان ایران هیچگاه بسته نبوده و این موضوع را در عمل نشان داده اند و از این پس نیز با ابتکارات و شجاعت خود، آن را نشان خواهند داد.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: آن طرفی که فعلاً گیر افتاده و دچار مشکل است، امریکا است و همه واقعیات این منطقه و خارجِ منطقه، اثبات کننده این حقیقت است.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به شکست سیاستهای امریکا در سوریه، عراق، لبنان، فلسطین، غزه، افغانستان و پاکستان و همچنین شکست امریکا در اوکراین، خطاب به امریکاییها تأکید کردند: این، شما هستید که سالهای متمادی، پی در پی شکست خورده اید اما جمهوری اسلامی ایران پیش رفته و به هیچ وجه با سی و چند سال گذشته قابل مقایسه نیست.

ایشان با اشاره به پیشرفتهای گسترده جمهوری اسلامی در علم و فناوری، در مسائل گوناگون اجتماعی، و در مسائل بین المللی و همچنین نفوذ عظیم منطقه ای و رسوخ مبانی انقلاب در دلهای جوانان افزودند: جمهوری اسلامی ایران با این ذخیره ارزشمند از تجربیات، با قدرت، در حال پیشرفت است و امریکاییها که نتوانستند این ریشه را قلع و قمع کنند اکنون مجبور به تحمل نظام جمهوری اسلامی هستند و طراحی های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی آنها مانع از این پیشرفت نخواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی به مذاکرات هسته ای و تلاش بدخواهان و معاندان برای القای درماندگی ایران در این موضوع اشاره کردند و چند نکته مهم را درباره مذاکرات هسته ای متذکر شدند.

اولین نکته ای که حضرت آیت الله خامنه ای به آن اشاره کردند موافقت با اصل توافق بود که گفتند: من با توافقی که بتواند انجام شود موافقم اما با توافق «بد» موافق نیستم.

ایشان با اشاره به اظهارات مکرر امریکایی ها که می گویند «توافق نکردن بهتر از توافق بد است» افزودند: ما هم همین عقیده را داریم! و معتقدیم توافق نکردن بهتر از توافقی است که به ضرر منافع ملی و زمینه ساز تحقیر ملت بزرگ ایران شود.

تلاش بی وقفه مسئولین و هیأت مذاکره کننده برای خارج کردن حربه تحریم از دست دشمن، دومین نکته ای بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و گفتند: اگر این اتفاق رخ دهد و با توافق، حربه تحریم از دست دشمن خارج شود، بسیار خوب است اما اگر این اتفاق نیفتاد، همه بدانند که راهکارهای فراوانی در داخل کشور برای کُند کردن حربه تحریم وجود دارد.

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: اگر با همت و تلاش، به داشته های خود، به صورت مناسب توجه کنیم، حتی اگر نتوانیم حربه تحریم را از دست دشمن خارج کنیم، می توانیم آن را کُند کنیم.

نکته سوم رهبر انقلاب اسلامی، در خصوص رفتار منطقی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته ای و رفتار غیر منطقی و زورگویانه طرف مقابل بود.

حضرت ایت الله خامنه ای با اشاره به سخنان چندی پیش رئیس جمهور مبنی بر اینکه مذاکره به معنای رسیدن دو طرف به نقطه مشترک است، گفتند: بر همین اساس، نباید در مذاکره، یک طرف با رفتار غیر منطقی تلاش داشته باشد که هر آنچه مورد توقع او است، محقق شود.

ایشان خاطرنشان کردند: رفتار امریکایی ها و چند کشور اروپایی دنباله رو آنها، در مذاکرات، غیر منطقی است و با پرتوقعی انتظار دارند همه خواسته های آنها تحقق یابد در حالیکه این، روشِ مذاکره نیست.

حضرت آیت الله خامنه ای، ایستادگی مسئولان در مقابل زیاده خواهی طرف مقابل را کاملاً صحیح دانستند و با اشاره به عملکرد مستدل و منطقی جمهوری اسلامی در مقاطع مختلف از جمله دوران دفاع مقدس و پذیرش قطعنامه 598، و همچنین مسائل گوناگون بعد از جنگ، خاطرنشان کردند: نظام اسلامی در مذاکرات هسته ای نیز براساس منطق عمل می کند اما طرف مقابل هیچ منطقی ندارد و به دنبال بی منطقی، با تکیه بر زور است.

ایشان تأکید کردند: ملت ایران زیر بار زورگویی و زیاده خواهی و رفتارهای غیر منطقی نخواهد رفت.

رهبر انقلاب اسلامی یک بار دیگر افزودند: من با ادامه و پیشرفت مذاکرات و رسیدن به توافق خوب موافقم و قطعاً ملت ایران هم با هر توافقی که در بر دارنده عزت و احترام او باشد، مخالفتی ندارد.

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: باید در مذاکرات، تکریم، حرمت و پیشرفت ملت ایران محفوظ بماند زیرا این ملت عادت به پذیرش زورگوییِ طرف مقابل اعم از امریکا و دیگران، ندارد.

ایشان همچنین با اشاره به برخی مباحث مطرح شده درخصوص توافق دو مرحله ای که ابتدا توافق بر اصول کلی و بعد از مدتی توافق بر جزئیات باشد، خاطرنشان کردند: چنین توافقی پسندیده نیست زیرا با تجربه ای که از رفتار طرف مقابل داریم، توافقِ صِرف در کلیات، وسیله ای خواهد شد برای بهانه گیری های پی در پی در جزئیات.

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند:اگر توافقی انجام شود، باید در یک مرحله و در بردارنده کلیات و جزئیات، با یکدیگر باشد.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: مفاد این قرار داد نیز باید روشن، واضح و غیرقابل تفسیر و تأویل باشد و مفاد توافق نباید به گونه ای باشد که طرف مقابل که عادت به چانه زنی دارد، در قضایای مختلف بهانه جویی کند.

رهبر انقلاب تأکید کردند: تحریم ها نیز باید به معنی واقعی کلمه برداشته شوند.

ایشان خاطرنشان کردند: به لطف خداوند ملت ایران در 22 بهمن نشان خواهد داد هرکسی که بخواهد این ملت را تحقیر کند، با ضربه متقابل مواجه خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: همه ملت ایران و همه دلسوزان متفقند که عزت ملی برای یک کشور، بسیار بسیار مهم است زیرا اگر عزت ملی نباشد، امنیت و پیشرفت هم نخواهد بود، بنابراین عزت ملی باید محفوظ بماند و مسئولان هم این موضوع را می دانند.

حضرت آیت الله خامنه ای در پایان خاطرنشان کردند: به فضل الهی، ملت ایران با حضور مقتدرانه و عزم راسخ خود در 22 بهمن، دشمن را به زانو درخواهد آورد.

در ابتدای این دیدار امیر سرتیپ خلبان حسن شاه صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش با گرامیداشت نوزدهم بهمن سالروز بیعت تاریخی همافران با امام خمینی (ره)، گزارشی از توانمندی ها و پیشرفت های نیروی هوایی ارائه کرد.

امیر سرتیپ شاه صفی گفت: طراحی، ساخت و ارتقای شبیه سازهای پروازی، دستیابی به توان طراحی و ساخت جنگنده پهن پیکر بدون سرنشین، «راه اندازی، بازسازی و بازیابی انواع هواپیماها» و عمق دهی به تجهیزات موجود، تولید انواع تجهیزات هواپایه و راه اندازی و عملیاتی کردن موشک های راهبردی با استفاده از توانمندی های داخلی در نیروی هوایی ارتش موید ادعای درهم شکستن پنجه های تحریم تجهیزات دفاع هوایی و نویدبخش ایجاد تراز جدیدی از توازن دفاعی در منطقه است.

پیش از این دیدار فرمانده معظم کل قوا در دیدار جداگانه با فرماندهان ارشد نیروی هوایی و پدافند جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نقش حساس و خطیر نیروی هوایی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی در مجموعه ی نظام دفاعی کشور افزودند: نیروی هوایی به اقتضای حرفه ی خود متکی به دانش و فناوری است و این مساله از جهاتی در مواجهه با تهدیدات پیرامونی اهمیت این نیرو را بیشتر می کند.

تعداد بازدید از این مطلب: 55
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تیم مذاکره کننده هسته ای ایران مونیخ را به مقصد تهران ترک کرد

سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی همراه با کارشناسان تیم مذاکره کننده طی دو روز گذشته در مونیخ دیدارهای فشرده ای را با همتایان آمریکایی و اروپایی خود برگزار و روند مذاکرات هسته ای را ترسیم کردند.

علاوه بر ا ین، وزیر امور خارجه در نشست پرسش و پاسخ در اجلاس امنیتی مونیخ شرکت کرد و با برخی مقامات کشورهای جهان دیدار و گفت و گو کرد.

تعداد بازدید از این مطلب: 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


عده‌ای می‌گویند بی‌اعتمادی مربوط به گذشته است

مهرداد بذرپاش بعد از ظهر امروز در نشست اندیشه‌های سیاسی امام خمینی(ره) که در مسجد المهدی شهرک مینودر قزوین برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به وقایع عبرت‌انگیز تاریخ و وقایع صدر اسلام بسیاری از اصحاب پیامبر اکرم(ص) که به حمایت از ایشان پرداختند امروز مورد عزت مردم و مسلمانان هستند و بسیاری نیز در جهت مخالف قرار داشتند که اکنون نیز جایگاهی در اسلام ندارند.

وی ادامه داد: این سنت خداست که هرکس به نصرت و یاری ولی زمان بپردازد، عزتمند و ماندگار می‌شود و هرکس غفلت کند، شقاوت در انتظار اوست و در نظام ما، هر رفتار سیاسی با معیارها و شاخص‌های قرآنی و روایی سنجیده می‌شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: اگر به غیر از امام زمان(عج) به کس دیگری دل ببندیم و چیز دیگری در ذهن بپرورانیم دچار شرک خفی شده‌ایم؛ در حقیقت می‌توان گفت حرف و عمل‌ها با یکدیگر مطابقت ندارد؛ سعادت اسلام و امت مسلمان از طریق عقل، احادیث و روایات پیش می‌رود.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان چند مصداق از کشورهایی که به دامن استکبار پناه برده و عزت خود را از دست داده‌اند، تصریح کرد: آرژانتین کشور قدرتمندی در آمریکای لاتین بود، اما از زمانی که خود را به آمریکا سپرد مشکلاتش آغاز و اقتصادش فلج شد و اکنون در بدترین شرایط اقتصادی به سر می‌برد.

بذرپاش تشریح کرد: برخی می‌گویند بی‌اعتمادی مربوط به گذشته است، اما ما از زمان جنگ و حتی پیش از زمان ملی شدن صنعت نفت تحریم شدیم.

این مسئول با اشاره به نسل سوم تحریم‌ها که با جریان انرژی هسته‌ای رخ داد، متذکر شد: با توجه به اینکه ایران اسلامی 36 سال در تحریم بوده‌ با این وجود در حال حاضر نیز تحت این فشار‌ها قرار دارد و علت آن را می‌توان افشای اطلاعات از سوی سران و عوامل فتنه از داخل کشور عنوان کرد.

وی با مرور مذاکرات هسته‌ای از سال 82 توضیح داد: از سال 82 مذاکرات را آغاز کردیم تا به نشست سعد‌آباد رسیدیم، در آن زمان رئیس جمهور دولت یازدهم مسئول تیم مذاکره‌کننده ایران بود و پیشنهاد ناجوانمردانه تعلیق را دادند که دولت وقت نیز پذیرفت و تمام تأسیسات هسته‌ای پلمب شد.

عضو هیئت رئیسه مجلس یادآور شد: مدت زمان پلمب 6 ماهه بوده، اما تا یک سال و هشت ماه به طول انجامید و علاوه بر پلمب تأسیسات هسته‌ای با نصب دوربین‌های آنلاین و بازرسی‌های متعدد با بی‌احترامی در آن ایام با ایران برخورد کردند و همین امر موجب بی‌اعتمادی به آمریکا شد.

بذرپاش بیان داشت: در سال 84 با دستور مقام معظم رهبری تمام تأسیسات هسته‌ای فک پلمب شد و در ادامه به جای مذاکره توان هسته‌ای را افزایش دادیم و تا 20 درصد رساندیم.

وی ادامه داد: در نهایت طرف مقابل مذاکرات با دستپاچگی به میز مذاکره برگشت و تا سال 87 پیشرفت خوبی حاصل و پیشنهاد انجماد دو طرف مطرح شد تا اینکه به انتخابات 88 رسیدیم و فتنه اتفاق افتاد.

این مسئول در پایان عنوان داشت: دیپلماسی در دست رهبری و اقتدار در صحبت‌های مقتدرانه مادر و همسر شهیدان احمدی روشن و علی محمدی بعد از شهادت عزیزانشان است.

گفتنی است؛ در این نشست حجت‌الاسلام سید مرتضی حسینی نماینده مردم قزوین در مجلس، عباس کاظمی فرمانده سپاه ناحیه امام حسن مجتبی(ع) قزوین، حسین صلح‌جو عضو شورای شهر قزوین، حسین غیاثوند عضو شورای شهر قزوین و مسئول سازمان بسیج رسانه  حضور داشتند.

-

تعداد بازدید از این مطلب: 35
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


موفقیت‌های جدید در مذا‌کرات هسته‌ای را به اطلاع مردم می‌رسانم

حجت‌الاسلام حسن روحانی عصر امروز در جلسه شورای اداری استان اصفهان که در محل استانداری این شهر برگزار شد با یادآوری روزهای پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: هیچگاه ‌عظمت روزهای تاریخی پیروزی انقلاب، ‌شکنجه‌ها و شهادت‌ها از یاد مردم ایران نمی‌رود. ‌

وی با بیان اینکه ‌مردم ایران اسلامی توانستند استعمار را سرنگون کنند، افزود: مردم ایران دست‌های استعمار را قطع کرده و حاکمیت ملی ‌در این کشور حاکم شد و حاکمیت قانون را استمرا بخشیدند و فرهنگ اسلام، قرآن و اهل‌ بیت که آرزوی مردم بود برای استقرار آن هر روز تلاش کردند.

روحانی در ادامه ضمن تشکر از مردم اصفهان افزود: می‌دانیم که استقبال مردم به خاطر نظام جمهوری اسلامی است و مردم ما را به عنوان خادمان این نظام می‌شناسند و افتخار این دولت سرمایه اجتماعی است که رابطه دولت به مردم و مردم به دولت برقرار است.

رئیس‌ جمهور گفت: من جمعیت پرشور را در قبل و بعد از انقلاب در اصفهان بسیار دیده‌ام و در 22 بهمن 58 در همین میدان امام(ره) اصفهان سخنرانی کردم و شلوغی به حدی بود که بر بالای بام عالی‌قاپو ایستاده و سخنرانی کردم.

روحانی ادامه داد: در جریان جنگ تحمیلی هر جای جبهه می‌رفتیم مردم غیور و فداکار اصفهان حضور داشتند و ‌عملیات‌های‌ سخت به لشکرهای اصفهان واگذار می‌شد.

وی اضافه کرد: در آن زمان عملیات بدر و محور طلایه به لشکر امام حسین (ع) واگذار شد و شهید خرازی یک دست خود را از دست داد و شهید کاظمی هم همین طور بسیار شجاعانه مبارزه کرد.

رئیس‌ جمهور ادامه داد: همه مردم و نیروهای مردمی و انتظامی در جبهه بودند و اصفهان همیشه در خط مقدم بوده است.

وی ‌اصفهان را شهر سرداران بزرگ نامید و اظهار کرد: هیچ کجای تاریخ را نمی‌توان یافت که اصفهان یک قدم از خط مقدم جبهه عقب‌نشینی کرده باشد.‌

روحانی به مفاخر انسانی اصفهان همچون شهید مدرس اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم یک لیست 10 نفره از سیاسیون برتر کشور را نام ببریم نام شهید مدرس و شهید بهشتی حتما در میان آنها خواهد بود که افتخار اصفهان هستند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نیز انسان از خواندن نطق‌های شهید مدرس در مجلس ‌احساس کوچکی می‌کند، افزود: شهید مدرس به معنای واقعی کلمه یک مرد بیدار، سیاسی و مجتهد بود و استحکام قانون اساسی ایران  امروز مدیون شهید مدرس است.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به شخصیت والای شهید بهشتی اظهار کرد: در زمانی که برخی از روشنفکران خواندن کتاب‌های انگلیسی را بد می‌دانستند به همت ایشان کلاس‌های زبان انگلیسی تشکیل می‌شد.

وی شهید بهشتی را خار چشم دشمنان دانست و تصریح کرد: بسیاری از افرادی که روزگاری به ایشان بد کرده و تهمت زده بودند نزد من آمده‌‌ و ابراز ندامت کرده‌اند.

روحانی با اشاره به شخصیت‌های بزرگی همچون آیت‌الله گلپایگانی، آیت‌الله خوانساری و مرحوم نائینی در استان اصفهان اظهار کرد: این استان یک استان فوق‌العاده در زمینه سرمایه انسانی و طبیعی است.

وی بناهای تاریخی اصفهان را بی‌نظیر توصیف کرد و افزود: اصفهان افتخار ایران و تمدن اسلامی است.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه کشور ‌امروز با مشکلات زیادی مواجه است، اظهار کرد: یک جنگ هشت ساله را پشت سر گذاشته‌ایم و هم‌اکنون نیز این ‌در تحریم ظالمانه قرار داریم ‌‌و جبران این خسارت کار آسانی نیست.

روحانی با بیان اینکه باید یکی از مشکلات کشور را که تحریم‌هاست، حل کنیم، گفت: ‌با کشورهایی که این تحریم‌ها را وضع کرده‌اند با احقاق حق مردم، باید تحریم‌ها را برداریم و در صورتی که موفق شویم کار بزرگی صورت داده‌ایم.

وی اضافه کرد: دولت به عنوان مجری مطالبات مردم، در صحنه رفع تحریم‌ها حضور دارد و همان‌طور که آیت‌الله طباطبایی گفتند کار بسیار سختی در پیش داریم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در جنگ تحمیلی هشت ساله، ایران به تنهایی با استکبار جهانی در حال جنگ بود، اضافه کرد: همان‌طور که در جنگ روبه‌روی دنیا ایستاده‌ایم امروز در مذاکرات هم به مانند زمان جنگ روبه‌روی همه کشورها ایستاده‌ایم.

وی افزود: دیروز و در جنگ هشت ساله رزمندگان و نیروهای مسلح ما ایستادگی بسیاری کردند و امروز نیز شاهد ایستادگی سربازان و دیپلمات‌های خود در خط مقدم هستیم که تا همین لحظه موفقیت‌های بسیاری را کسب کرده‌ایم.

روحانی ادامه داد: روزی دشمنان ما غنی‌سازی و استفاده از انرژی هسته‌ای را جرم می‌دانستند و رئیس جمهور سابق آمریکا اجازه حضور ایران را در کمیته‌ای که برای این امر تکمیل شده بود ندادند اما کشور ما موفق شد در این کمیته حضور یابد و در برابر 18 کشور ایستادگی کرد و در سندی که در پایان این کمیته صادر شد اعلام شد ایران دارای قدرت غنی‌سازی بوده و جزو کشورهای توانمند در غنی‌سازی است.

وی افزود: روزی دشمن در تلاش بود تا ایران را مجبور به کناره‌گیری از فعالیت‌های هسته‌ای کند اما در حال حاضر تردیدی در توانایی در فعالیت‌های غنی‌سازی نداریم که البته بار اصلی این مهم نیز بر دوش استان اصفهان است و بخشی از آن در این استان انجام می‌شود.

رئیس جمهور تاکید کرد: امروز هیچ‌کس در مذاکره تردید ندارد که ایران باید در اراک رآکتور داشته باشد اما چگونگی آن مورد بحث است و این نشان داده ما پیروزی‌های بسیاری داشته‌ایم و ادامه می‌دهیم و نتایج مفصل‌تری را در پایان مذاکرات به مردم اعلام خواهیم کرد و البته باید بگویم این موفقیت نیز با تلاش و همکاری مجلس و مسئولان امکان‌پذیر شده است.

وی با اشاره به اینکه استان اصفهان دارای معادن و صنایع قوی بوده و کشاورزی عظیمی دارد، گفت: باید تلاش شود تا مشکلات این بخش حل شود و موضوع آب نیز که مشکل عظسیم این بخش است باید رفع شود.

روحانی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به اینکه حدود 90 درصد آب برای کشاورزی استفاده می‌شود، تصریح کرد: ما باید نوع کشت را عوض کنیم؛ البته یکی از نکات مثبت کشاورزی این است که به مردم واگذار شده و مردم به خوبی این مقوله را مدیریت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه همان‌طور که ما در بحث آب متحد می‌شویم در بهینه مصرف کردن آن هم باید دست به دست هم دهیم،  تصریح کرد: الگوی کشت گلخانه بسیار مهم است چرا که مدل‌های قبلی منسوخ شده و پاسخگوی بضاعت امروز ما نیست.

رئیس جمهور افزود: در برخی از استان‌ها باید کاشت برنج را کم‌کم کنار بگذاریم و محصولاتی که آب کمتری نیاز دارند، کاشته و از آب به صورت مدرن استفاده شود.

وی ادامه داد: امروز در بازدید از گلخانه پارادایس دیدیم که مصرف آب برای کشت کمتر از 10 درصد بود که این نشان می‌دهد ما در زمینه آب نیازمند برنامه‌ریزی هستیم.

روحانی بیان کرد: یکی از تصمیمات ما این است که باید تکنولوژی جدید ریل را بیاوریم و سازنده ریل باشیم و ذوب‌آهن اصفهان به این سمت ‌می‌رود که تولید ریل داشته باشد و قطار سریع‌السیر را راه‌اندازی کنیم و تقریبا 2 میلیارد و 600 میلیارد دلار منابع آن را تامین کردیم.

وی یادآوری کرد: تمام 28 پروژه‌ای که آقای نوبخت گزارش آن را ارائه کرد طی دو سال آینده در اصفهان اجرا می‌شود.

رئیس جمهور همچنین در مورد آلودگی هوای اصفهان گفت: امروز وضعیت هوای اصفهان نسبت به سال گذشته یک قدم بهتر شده و تعداد روزهای با هوای ناسالم کمتر شده و سوخت مازوت نیروگاه‌ها دیگر وجود ندارد و دست ما برای استفاده از گاز باز شده و میزان گوگرد در گازوئیل و بنزین به حد قابل قبول رسیده، البته این به معنای آن نیست که پایان راه است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود افزود: دولت وظیفه خود را حل این مشکلات می‌داند و البته قابل ذکر است که مشکل آب تنها منوط به استان اصفهان نیست و در کل کشور این مشکل وجود دارد اما در برخی استان‌ها شدید و در برخی دیگر کمتر است.

روحانی اضافه کرد: امیدوارم قدم‌های کوچکی که برای این مردم بزرگ برداشتیم مورد توجه و قبول آنها باشد و مردم بدانند دولت اگر بتواند کاری انجام بدهد دریغ نخواهد کرد و ان‌شاءالله با وحدت و یکپارچگی تمام مشکلات برطرف می‌شود.

وی در پایان از تمام مسئولان، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و رسانه‌ها که زمینه‌های این سفر را فراهم کردند، سپاسگذاری کرد.

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931116000878#sthash.b6SDmLr1.dpuf

تعداد بازدید از این مطلب: 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


چهارمین ماهواره بومی جمهوری اسلامی ایران

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع،در خجسته ایام الله دهه مبارک فجر و در آستانه 14 بهمن روز فناوری فضایی، متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع بعنوان نخستین سازمان پرتاب کننده ماهواره در جهان اسلام و شرکت صنایع الکترونیک ایران بعنوان اولین سازنده ماهواره در کشور،موفق شدند با شعار الله اکبر و رمز مبارک " یا محمد رسول الله " و با فرمان رئیس‌جمهور  چهارمین ماهواره بومی جمهوری اسلامی ایران را با نام  «فجر» به فضا پرتاب و در مدار زمین قرار دهند.

ماهواره بر سفیر فجر

متن فرمان رئیس‌جمهور به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم لاحول و لا قوه الا بالله العلی العظیم با سلام و تحیت به پیشگاه پیامبر رحمت و درود بر منجی عالم بشریت، اجازه پرتاب ماهواره ملی فجر با ماهواره بر بومی سفیر فجر را صادر می کنم. علی برکت الله

رئیس جمهور پس از پرتاب موفقیت آمیز ماهواره ملی فجربه فضا ضمن تبریک پرتاب «ماهواره ملی فجر» با «ماهواره بر بومی سفیر فجر» گفت: دانشمندان و اندیشمندان برجسته ایران در زمینه علوم فضایی وارد مرحله جدیدی شده اند. روحانی افزود: دولت مصمم است مسیر پیشرفت ملی را ادامه دهد و ان شاءالله در سال های پیش رو به مرحله ای می رسیم که همه نیازهای کشور در عرصه های فضایی، به دست دانشمندان پرتوان ایران و بر مبنای تکنولوژی بومی تامین خواهد شد. سردار دهقان نیز با تبریک این موفقیت ارزشمند به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، رئیس‌جمهور و ملت شریف ایران گفت : طراحی و ساخت ماهواره ملی فجر حاصل تلاش مومنانه، خالصانه و جهادی دانشمندان و محققان فضایی شرکت صنایع الکترونیک ایران و شرکت های دانش بنیان داخلی و مراکز تحقیقاتی، علمی و دانشگاهی کشور می باشد و نشان دیگری بر تداوم رشد بالنده علمی کشور در عرصه ی فناوری های پیشرفته است.

سردار دهقان پیرامون ماهواره بر سفیر فجر نیز اظهار داشت: ماهواره بر سفیر فجر که کلیه مراحل طراحی و ساخت آن به صورت بومی در سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع انجام شده است، تثبیت توانمندی ماهواره برهای جمهوری اسلامی ایران برای استقرار ماهواره در مدار زمین و دستیابی به یک پروژه ملی قابل طرح در سطح جهانی از دستاوردهای طراحی و ساخت آن می باشد. وی ایجاد زیرساختهای مناسب و کسب توانمندی جهت طراحی و ساخت نسل جدید ماهواره برها، فراهم شدن زمینه ورود به بازار جهانی خدمات فضایی به واسطه پرتاب ماهواره، استفاده از توانمندیهای بومی در توسعه علوم و فناوریهای فضایی و طراحی ماموریت های پیچیده فضایی را از دیگر دستاوردهای طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره ملی فجر ذکر کرد.

سردار دهقان در ادامه افزود: مرکز هدایت و کنترل عملیات فضایی کشور عهده دار پشتیبانی و نظارت بر عملیات بهره برداری ماهواره فجر به کمک شبکه ایستگاه های زمینی بومی می باشد که تمامی مراحل طراحی، ساخت، تست و نصب آنهاتوسط متخصصان فضایی شرکت صنایع الکترونیک ایران انجام شده است.

وزیر دفاع با قدردانی از زحمات، تلاش ها و همت بلند متخصصان فضایی کشورمان در بخشهای مختلف به ویژه شرکت صنایع الکترونیک ایران و سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع، این موفقیت و پیروزی بزرگ را در تداوم پیروزی های بزرگ ملت ایران در دهه فجر ذکر کرد و افزود: موفقیت کشورمان در عرصه فناوری فضایی از مهم ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی به شمار می رود.

سردار دهقان در پایان گفت : به فضل الهی دستاوردهای بزرگ دیگری در عرصه فناوری فضایی با همت و تلاش فرزندان رشید ملت ایران در وزارت دفاع در دست اقدام است که انشاء الله در آینده به اطلاع ملت شریف ایران خواهد رسید.

تعداد بازدید از این مطلب: 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


سید عباس عراقچی بعد از ظهر امروز در مراسم تجدید میثاق

به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران، سید عباس عراقچی بعد از ظهر امروز در مراسم تجدید میثاق معاونان، مسئولان و مدیران وزارت امور خارجه با آرمان‌های والای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، ضمن تبریک سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی رژیم منحوس پهلوی اظهار داشت: به آینده مذاکرات هسته‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و 5+1 امیدوار هستیم.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه کشورهای غربی باید واقع‌نگر باشند تا مذاکرات به نتیجه مطلوب برسد عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات با عزم راسخ و حسن نیت حضور پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مذاکرات به نقطه حساس خود رسیده است ادامه داد: روند مذاکرات در هفته‌های آتی با سرعت بیشتری پیگیری می‌شود.

عراقچی با بیان اینکه همچنان اختلافاتی میان جمهوری اسلامی ایران و 5+1 وجود دارد بیان داشت: باید به حسن نیت کشورهای مذاکره کننده پی ببریم تا توافق جامع هسته‌ای حاصل شود.

به گزارش فارس، سید عباس عراقچی به‌همراه معاونان، مسئولان و مدیران وزارت امور خارجه بعد از ظهر امروز و همزمان با دومین روز دهه مبارک فجر با حضور در حرم مطهر امام خمینی (ره) با آرمان‌های والای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تجدید میثاق کردند.

شرکت‌کنندگان در این مراسم با حضور پرشور خود یاد و خاطره پیر جماران را گرامی داشتند.

معاونان، مسئولان و مدیران وزارت امور خارجه با نثار تاج گل و قرائت فاتحه ضمن ادای احترام به مقام شامخ معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران با آرمان‌های والای امام راحل، شهدا و رهبر فرزانه انقلاب تجدید میثاق کردند.

حاضران در این مراسم همچنین با حضور بر سر مزار بانو خدیجه ثقفی همسر مکرمه امام خمینی (ره) از رشادت‌ها و فداکاری‌های بانوی بزرگ انقلاب تقدیر کردند.

تعداد بازدید از این مطلب: 43
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


چرا این نام «همیشه غایب» بود؟

بدنبال اعلام حکم محکومیت محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهوری سابق، سیدنظام الدین موسوی دبیرکل انجمن روزنامه نگاران مسلمان و مدیرعامل فارس، طی اظهاراتی در یک نشست مطبوعاتی با تاکید بر این که پرونده رحیمی با پیگیری و شکایت نیروهای انقلابی و اصولگرا به فرجام رسیده است،اعلام کرد که برخی روزنامه های زنجیره ای به واسطه حضور «مسئول دفتر رحیمی» در جایگاه معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، حق السکوت دریافت کرده و راجع به پرونده و اتهامات معاون اول رئیس جمهور وقت، زبان در کام و قلم در نیام فروبرده بودند.

به دنبال طرح این موضوع، برخی مدیران روزنامه های اصلاح طلب با درج یادداشت هایی به اظهارات دبیرکل انجمن روزنامه نگاران مسلمان واکنش نشان دادند. از جمله آقای رحمانیان مدیرمسئول روزنامه «شرق» طی یادداشتی، اظهارات موسوی را فاقد سند دانست.

اگرچه مدیرعامل فارس در اظهارات خود نامی از فرد یا رسانه خاصی به میان نیاورده بود اما اکنون که آقای رحمانیان خود باب گفتگو را باز نموده، می توان وارد بحث شد و از آنجا که روزنامه شرق بواسطه سوابق و مواضع خود می تواند شاخص مناسبی برای سنجش رویکرد روزنامه های اصلاح طلب در قبال  پرونده رحیمی باشد، با ارزیابی عملکرد روزنامه مذکور، می توان به یک نتیجه گیری قابل تعمیم در این باره دست یافت.  

 

دبیر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان چه گفت؟

جانمایه بحث دبیرکل انجمن روزنامه نگاران مسلمان و مدیرعامل فارس در نشست مطبوعاتی خود این بود که پرونده آقای رحیمی را فعالان سیاسی و رسانه ای اصولگرا پیگیری کردند اما برخی روزنامه های زنجیره ای اصلاح طلب که اکنون خود را پرچمدار مقابله با فساد تلقی کرده و به اصولگرایان برچسب می زنند، از اوایل زمستان سال 1389 که «مسئول دفتر رحیمی» به عنوان معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد بر وزیر اصولگرای وقت تحمیل شد - و در دولت تدبیر و امید نیز همچنان مشاور وزیر ارشاد است! - فتیله انتقاد از رحیمی را پایین کشیدند و در حالی که شدیدترین انتقادات را علیه اجزای مختلف دولت احمدی نژاد و نیز اطرافیان او مطرح می کردند، از کنار محمدرضا رحیمی به آرامی عبور کرده و در قبال وی به نحو بارزی موضع «سکوت» داشتند.

این در حالی بود که :

اولاً، محمدرضا رحیمی در آن مقطع به عنوان معاون اول رئیس جمهور، نفر دوم دولت و کابینه به شمار آمده و بسیاری از تصمیمات و چینش های دولت توسط وی اتخاذ و صورت می گرفت فلذا علی القاعده می بایست بیشترین حجم انتقاد در دولت متوجه وی باشد.

ثانیاً، شخص رحیمی به دلیل ابهامات متعدد در سوابق تحصیلی، سیاسی و مالی از ابتدای ورود به دولت با حاشیه های زیادی مواجه بود و بسیاری از اصولگرایان حضور وی در دولت را متناسب با شعارهای احمدی نژاد نمی دانستند. بعد از انتصاب وی به عنوان معاون اول رئیس جمهور نیز نه تنها از حجم این مسائل و انتقادات کم نشد بلکه افزایش یافت و به واسطه وجود رحیمی، شکاف قابل توجهی بین دولت و اصولگرایان ایجاد شد. از جانب دیگر از همان سال 88 پرونده مشکلات مالی رحیمی در دستگاه قضا به جریان افتاد که به تدریج، تبدیل به یکی از پرسروصداترین پرونده های قضایی کشور شد و از این منظر هم، رحیمی یکی از سوژه های دائمی مطبوعات بود.

با توجه به این دو موضوع، علی القاعده رحیمی و مسائلش می بایست مورد توجه ویژه رسانه ها قرار می گرفتند. اکثر رسانه های اصولگرا چنین رویکردی داشتند و موج انتقادی این رسانه ها در قبال مفاسد اقتصادی و فکری حلقه موسوم به «جریان انحرافی» علاوه بر اسفندیار رحیم مشایی، به نحو بارزی شامل محمدرضا رحیمی نیز می شد.

اعتراض به توزیع پول توسط نماینده رحیمی در مقطع استیضاح مرحوم کردان و ماجرای سیلی خوردن وی از دست دکتر زارعی نماینده اصولگرای مجلس، اعتراض به مدرک تحصیلی رحیمی و همسان خواندن آن با مدرک دکترای کردان توسط علیرضا زاکانی دیگر نماینده سرشناس  اصولگرا و سپس افشاگری الیاس نادران درباره پرونده فساد موسوم به «خانه فاطمی»، نکاتی بودند که رسانه های اصولگرا را - با اعتماد به این نمایندگان عدالتخواه - برای پیگیری پرونده رحیمی مجاب می کرد و بر همین مبنا نیز طی سال های اخیر یکی از محورهای مهم پیگیری این رسانه ها در زمینه مقابله با فساد اقتصادی، پرونده محمدرضا رحیمی بوده است. البته در این مسیر، رسانه های اصولگرا با عملیات ایذایی رحیمی و مسئول دفترش مواجه شدند که از آن جمله می توان به طرح شکایت های متعدد توسط  رحیمی علیه خبرگزاری فارس، خبرگزاری مهر، روزنامه کیهان، سایت مشرق، سایت فردا، سایت جهان، سایت الف و نشریه پنجره و نیز ایجاد محدودیت ها و اعمال فشارهای دیگر اشاره کرد.

اما همان گونه که عنوان شد، برخی رسانه ها که از منظر سیاسی اصلاح طلبانه مخالف دولت احمدی نژاد بودند- از جمله روزنامه شرق- تقریباً از مقطع تصدی معاونت مطبوعاتی توسط مسئول دفتر محمدرضا رحیمی تا مدت ها بعد، فتیله انتقاد از معاون اول را پایین کشیده و در حالی که تهاجم همه جانبه به سایر ارکان دولت و نزدیکان رئیس جمهور - ونیز به شیوه مالوف خود، هجمه به ارکان حاکمیت – در دستور کار آنان قرار داشت، ضریب خبری محمدرضا رحیمی را به صفر نزدیک کرده و درباره پرونده مالی وی در این اردوگاه «سکوت» رازآلودی برقرار بود.

طبیعتاً اکنون که از آن فضا فاصله گرفته ایم و میدان رجزخوانی فراخ شده، رد این نظر آسان می آید و مسئولان این رسانه ها خود را محق می دانند که طلب سند کنند. اما سند ادعای سکوت چه می تواند باشد؟ به نظر می رسد  در درجه اول، بهترین و متقن ترین سند، صفحات خود این روزنامه ها هستند.بر همین مبنا اگر بخواهیم، ادعای سکوت روزنامه «شرق» در قبال پرونده محمدرضا رحیمی را اثبات کنیم باید به نسخه های منتشر شده این روزنامه رجوع کنیم.

 

روش تحقیق درباره سکوت رازآلود

مطابق معمول هر پژوهشی، می بایست یک مقطع زمانی قابل اتکا را برای بررسی روزنامه شرق در نظر بگیریم که به نظر می رسد سال 1390 مناسب باشد. سالی که با خاموش شدن شعله فتنه، فصل جدیدی در حوزه سیاسی باز شد. رفتار سیاسی دولت و شخص احمدی نژاد تغییرات قابل توجهی پیدا کرد و به تبع آن میزان انتقادات از دولت و رئیس جمهور از جانب طیف های مختلف سیاسی افزایش یافت. بحث «جریان انحرافی» به عنوان یک موضوع داغ - و البته تلخ - در فضای عمومی جامعه مطرح بود. شکل گیری پدیده های تاسف باری چون فساد 3 هزار میلیاردی، ضرورت مبارزه با مفاسد اقتصادی بویژه در سطوح کلان را به عنوان یک باورعمومی پدیدار کرده و بازداشت برخی مسئولان دولتی، فضای پرتپش و تنشی را در جامعه سیاسی به وجود آورده بود. در میانه این میدان، به طور طبیعی محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور با آن سوابق و حواشی پیش گفته، هر موضع و رفتار و گفتارش می بایست بیشترین حساسیت ها را برانگیخته و در زمره اصلی ترین سوژه های خبری و تحلیلی رسانه ها از جمله روزنامه شرق باشد.

از بازه زمانی که بگذریم، روش تحلیل محتوای روزنامه حائز اهمیت است. این باور مشترک در بین قاطبه اهلی رسانه وجود دارد که صفحه نخست هر روزنامه «ویترین» آن است و اگر کسی بخواهد برداشتی  از خط مشی، جهت گیری و رویکرد کلان یک روزنامه داشته باشد، تیترها و تصاویر صفحه اول، شاخص خوب و نسبتاً دقیقی برای نیل به این مقصود به شمار می آیند. فی الواقع صفحه اول هر روزنامه به مخاطب اعلام می کند که از منظر گردانندگان آن، از بین صدها خبر و تحلیل منتشره، مهمترین اخبار و مسائل روز چیست؟ در این میان تیتر یک و عکس اصلی روزنامه حائز اهمیت بیشتری هستند و فی الواقع دستور کار روز آن رسانه به شمار می آید.

با توجه به این نکات، برای ارزیابی نحوه پردازش روزنامه شرق به پرونده محمدرضا رحیمی،صفحات نخست همه نسخه های منتشر شده روزنامه شرق طی سال 1390 را که در اینجا قابل دسترسی هستند توسط معاونت پژوهش خبرگزاری فارس مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند. بر این اساس، در صفحه نخست روزنامه شرق به طور میانگین حدود 10 تیتر وجود دارد که برخی تیترها اصلی و برخی فرعی به شمار می آیند. بدین ترتیب با احتساب نسخه های دردسترس رونامه، حدود 2380 تیتر در صفحات نخست رونامه شرق طی سال 1390 انعکاس یافته است.

با نگاهی اجمالی به این صفحات نخست و تیترهای آن، چند نتیجه کلی به دست می آید:

1- رونامه شرق در این مقطع یکی از رادیکال ترین رسانه های مخالف و منتقد دولت احمدی نژاد بوده که اکثر تیترها و عکس های نخست آن به نحوی از انحاء در جهت نقد مواضع و عملکرد دولت دهم در زمینه سیاست داخلی ،سیاست خارجی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی قرار داشته اند.

2 - تقریباً تمامی مسئولان دولتی، وزرا و نزدیکان رئیس جمهور زیر ذره بین انتقادی رونامه شرق قرار داشته و کوچکترین موضع گیری و رفتار سیاسی آنها با رویکردی انتقادی و تهاجمی در صفحه نخست روزنامه منعکس شده است به گونه ای که فقط برای علی اکبر جوانفکر مشاور احمدی نژاد حدود 5 تیتر اول وجود دارد!

3 - در سال 1390 با توجه به فضای سیاسی و اجتماعی کشور، بروز برخی مفاسد اقتصادی و نیز اعتراض گسترده اصولگرایان به این مفاسد، روزنامه شرق نیز تلاش کرده تا خود را با این موج همراه ساخته از این منظر به نقد دولت احمدی نژاد بپردازد. شرق، به رغم داشتن موضع راست اقتصادی و سابقه سکوت و حتی حمایت در قبال مفاسد مشابه نظیر شهرام جزایری و... در این زمینه کاملاً رادیکال و چپ گرایانه نمایان شده است.

 

7 تیتر از رحیمی در میان 2380 تیتر

همان گونه که عنوان شد در ارزیابی صفحات نخست روزنامه شرق طی بازه زمانی سال 1390 یکی ا نکات مهمی که نمایان می گردد این است که حلقه اصلی یاران احمدی نژاد مورد رصد خبری ویژه این روزنامه قرار داشته و اخبار آنها با رویکرد انتقادی مرتباً به عنوان تیتر یا عکس اصلی صفحه انتخاب می شده است. بر این اساس، کوچکترین تحرکات، مواضع یا واکنش های سیاسی یا حقوقی و قضایی صورت گرفته در قبال افرادی چون مشایی، بقایی، جوانفکر، مرتضوی و... در صدر تیترهای رونامه شرق قرار گرفته و به عنوان مسئله روز القاء می شده است. اما در این میان، غیبت یک نام مشهور، به شدت مشهود و عیان است. نامی که در رسانه های اصولگرا به عنوان یکی از اصلی ترین عناصر حلقه انحرافی و متهم به فساد اطراف احمدی نژاد بسیار پررنگ مطرح می شد اما در این سوی میدان، مرد «همیشه غایب» تیترها بود. این نام کسی نیست جز محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد، نفر دوم کابینه او و یکی از مهمترین تصمیم سازان و تصمیم گیران دولت دهم.

این غیبت زمانی معنادار می شود که شخص رحیمی بواسطه جایگاه حقوقی اش در بسیاری از مجامع و محافل و مجالس رسمی حضور می یافت و پایاپای احمدی نژاد و بسیار بیشتر از افرادی چون مشایی، در گوشه و کنار مملکت درباره دولت دهم حرف می زد، سخنرانی می کرد و به دیگران واکنش و پاسخ می داد.

اما با کمال تعجب و شگفتی، از بین میانگین 2380 تیتر منتشر شده در صفحه اول روزنامه شرق در سال 1390 تنها 6 تیتر فرعی و یک تیتر اصلی به محمدرضا رحیمی اختصاص دارد! از میان این 7 تیتر 5 تیتر با رویکرد خبری از اظهارات خود رحیمی انتخاب شده اند. یک تیتر مربوط به گزارش سفر رحیمی به آمریکای لاتین به قلم خبرنگار شرق و با رویکرد کاملاً مثبت و یکی نیز پاسخ دفتر رحیمی برای اصلاح خبر قبلی است. در طول این یک سال تنها یک بار خبر معاون اول به عنوان «تیتر یک» انتخاب شده است و تنها یک تیتر، بوی انتقاد و طعنه به رحیمی می دهد و بقیه نمایان کننده موضع خاصی نیستند. این در حالی است که به عنوان مثال برای فردی مثل مشایی طی یک ماه 3 «تیتر یک» و برای فردی مثل جوانفکر 5 تیتر اول با موضع تهاجمی و منفی اختصاص یافته است.

نکته عجیب تر این است که درباره پرونده قضایی رحیمی، اظهارات مسئولان قضایی درباره او و یا شکایت های متقابل بین معاون اول و نمایندگان مجلس هیچ خبری در صفحه اول شرق در بازه زمانی مورد بررسی وجود ندارد. مضافاً اینکه حتی یک یادداشت انتقادی درباره مواضع وی و یا یک مصاحبه تولیدی در این باره در روزنامه شرق به چشم نمی خورد.

این 7 خبر را  اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا و اینجا ملاحظه کنید و بعداً با تیتر یک های آتشینی که درباره دیگران منعکس شده، مقایسه نمایید.

 

فرضیه هایی برای سکوت شرق در قبال پرونده رحیمی

اما دلیل این سکوت راز آلود  چیست؟ چرا روزنامه ای که با آن شدت و حدت و با آن حجم و حرارت به دولت احمدی نژاد و حلقه اطراف او می تاخت، تنها یک نفر را استثنا کرده بود؟چرا رحیمی با آن جایگاه و ارزش خبری، به تور دروازه بانان خبر شرق نمی افتاد؟ در ذیل با طرح فرضیاتی در این خصوص، به ارزیابی آنها می پردازیم.برخی فرضیات به واسطه بدیهی بودن در رد، شاید قدری خنده دار به شمار آیند اما در پژوهش، هیچ فرضیه ای تا قبل از رد شدن محال نیست.

 

الف) برخی روزنامه ها زمینه اجتماعی، فرهنگی پررنگ تری داشته و اصولاً کمتر وارد حوزه سیاست بویژه چالش های سیاسی می شوند. روزنامه شرق در زمره این روزنامه هاست که در صفحه نخست خود کمتر گام در وادی سیاست می گذارد به همین دلیل نیز در صفحات نخست خود، اخبار معاون اول رئیس جمهور -که معمولاً تم سیاسی دارد - و مخصوصا پرونده قضایی وی را مطرح نکرده است.

این فرضیه باطل است. روزنامه شرق ماهیتاً یک روزنامه سیاسی است که با تحلیل محتوا می توان دریافت حتی صفحات فرهنگی و اجتماعی آن نیز با شاغول سیاست تنظیم می شوند. از بین تیترهای نخست این روزنامه در بازه زمانی سال 1390 بیش از 80 درصد به مسائل و رخدادهای سیاسی اختصاص داشته اند.

ب) برخی روزنامه اصولاً سطح تحلیل کلان دارند و بویژه در صفحات نخست خود، کمتر وارد مسائل خرد و شخصی می شوند و عمدتاً در صفحات میانی به این موضوعات می پردازند. روزنامه شرق چنین رویکردی دارد و در صفحه اول خود معمولاً از پرداختن به مسائلی که در زمره مسائل خرد سیاست محسوب می شوند خودداری می کند.

بررسی صفحه نخست شرق در بازه زمانی مورد مطالعه، چنین فرضیه ای را تایید نمی کند. این رونامه علاوه بر آنکه هویت و رویکرد سیاسی پررنگی دارد، در صفحه اول خود، وارد جزیی ترین مسائل سیاسی روز شده و با جهت گیری خاص خود، چنین مسائلی را به پررنگ ترین شکل ممکن در قالب «تیتر یک»بازتاب می دهد. به عنوان مثال:

- مهلت 10 روزه جوانفکر برای دفاع

- مجازات فرد هتاک به فائزه هاشمی

- جنجال «خاتون» در مجلس

- تهدید جوانفکر به شکایت از رئیس قوه قضائیه

- پرونده بی پایان پالیزدار

ج) روزنامه شرق به دلیل رعایت مصالح کلان کشور و عدم تضعیف قوه مجریه از ورود به مباحث جنجالی و حاشیه ساز برای مدیران ارشد اجرایی خودداری نموده و در این راستا انتقادی را متوجه معاون اول رئیس جمهور نکرده تا موجب شود، چرخ اجرایی کشور دچار حاشیه شود.

نتایج بررسی روزنامه شرق چنین فرضیه ای را هم اثبات نمی کند. این رونامه در صفحات نخست خود، بر اساس مشی انتقادی از دولت هیچ محدودیت و پروایی در خصوص انعکاس مشکلات برای خود قائل نبوده  و بسا در تیترهای خود از خصلت بزرگنمایی هم استفاده می کرده است. به عنوان مثال:

- تعلل دولت در ساماندهی نرخ ارز

- برخی خودی ها میلیاردی سکه خریدند

- اعتراض به برداشت دولت از حساب بانک ها

د) روزنامه شرق در مواجهه با دولت دهم، نقطه هدف خود را شخص رئیس جمهور تعریف کرده بود و لذا پرداختن به مسئله معاون اول این تمرکز را به هم می ریخت. از این منظر،صرفاً اخبار مربوط به احمدی نژاد واجد ارزش خبری بوده و اخبار رحیمی ظرفیت چندانی برای دروازه بانی خبری و انعکاس در صفحه اول رونامه نداشت.

چنین فرضیه ای نیز درست به نظر نمی رسد. این بررسی روزنامه شرق نشان می دهد که علاوه بر رئیس دولت دهم تقریباً تمامی یاران و همراهان او بویژه حلقه اصلی نزدیکانش مورد هدف و در معرض رصد و پیگیری خبری و تحلیلی این رونامه آن هم به عنوان تیتر یا عکس اول قرار داشته اند.به عنوان مثال:

- سکوت مشایی به روایت وکیل مشایی

- انتصاب ملک زاده پس از 10 ماه بازداشت

- مشایی: تا من نروم هواپیما پرواز نمی کند

- حلقه یاران در نیویورک، احمدی نژاد مشایی و بقایی را با خود برد

- نیویورک بدون مشایی در تردید

- مشایی برگشت

- سعید مرتضوی رئیس صندوق تامین اجتماعی شد

- مکتب ایرانی فرصت طلبی است

ه) روزنامه شرق از منظر منافع ملی، درج اخبار اختلاف برانگیز و انتخاب تیترهایی را که موجب بروز تفرقه بین مسئولان کشور می شد، به صلاح نمی دانست. در پرونده رحیمی از یک سو، قوه قضائیه و گروه هی از چهره های سرشناس اصولگرا در مجلس بر ضرورت پیگیری و محاکمه تاکید داشتند و از سوی دیگر، رئیس جمهور به شدت از رحیمی حمایت می کرد و او را خط قرمز خود می دانست. فلذا روزنامه مذکور صلاح را در این دیده بودند تا با عدم پوشش اخبار مربوط به پرونده معاون اول، از بروز اختلاف و تفرقه بیشتر جلوگیری کنند. چنین فرضیه ای نیز بر اساس نتایج بررسی صورت گرفته باطل است. روزنامه شرق در بسیاری موارد، تیترهای اصلی صفحه نخست خود را دقیقاً به مسائل و مواردی اختصاص می داد که القاء کننده و برانگیزاننده اختلاف بین مسئولان و دستگاه های مختلف بود. مانند:

- چشم نمایندگان به در ماند

- سه ساعت توجیه و اعتراض

- شتاب دولت، تعطیلی مجلس

- مجلس نتوانست دولت را سر خط بیاورد

- سایه شوخی بر سر مجلس

 

و) روزنامه شرق از آنجا که به شدت پایبند به اصول اخلاقی و حرفه ای و محدودیت های حقوقی بوده،  تا حد امکان از انتشار اخبار حاوی اتهامات اثبات نشده افراد در پرونده های قضایی، انتظامی و نظارتی خودداری نموده و بویژه اسامی افراد را در صفحه نخست درج نمی کرده است. و بر همین مبنا این روزنامه مطابق با اصول خود کوشیده است تا با عدم پوشش اخبار مربوط به پرونده آقای رحیمی، از بردن اسم وی نیز خودداری نماید.

این فرض نیز در بررسی موصوف، تصدیق نمی شود چون رونامه شرق در موارد متعددی ضمن درج اخبار مربوط به پرونده های تحت بررسی در دستگاهای قضایی و نظارتی، اسامی افرادی از مظنونین یا متهمین در این پرونده ها را ذکر نموده که حتی تا امروز نیز اتهامات آنها در دستگاه قضا به اثبات نرسیده و یا رونده آنها در دست بررسی است. مثال:

- ردپای سیاسی در اختلاس بزرگ

- سند دستور مشایی برای مساعدت با اختلاس گر بزرگ

- 1000 میلیارد تومان اختلاس در شستا

- جهرمی، متهم ردیف اول

 

ز) رونامه شرق به واسطه آن که اصولاً یک رسانه با مشی لیبرال محسوب شده و مخالف ترویج فضای بگیر و ببند و مجازات کردن افراد است، به همین دلیل چندان پیگیر اخبار مربوط به شکایت، محاکمه، حبس و زندان و.. نیست. پرونده آقای رحیمی نیز به دلیل این که در چنین دایره و حوزه ای قرار دارد به طور طبیعی جذابیت چندانی برای این روزنامه نداشته و به همین دلیل از انتشار اخبار مربوط به این پرونده خودداری می کرده است.

اما حقیقت این است که بر خلاف تصور پیش گفته، مطابق بررسی صورت گرفته، اصولاً موضوعاتی چون بازداشت، شکایت، مجازات ، حبس و... (شاید به دلیل دارا بودن ارزش خبری چالش و برخورد  و  یا بعضاً اهداف سیاسی) از موضوعاتی است که به شدت مورد توجه روزنامه شرق بوده است به گونه ای که مثلاً درباره علی اکبر جوانفکر مشاور احمدی نژاد با حداقل 5 «تیتر یک»، رسماً نامبرده تا در زندان توسط روزنامه شرق بدرقه شده است! فلذا از این منظر نیز نپرداختن روزنامه شرق به پرونده قضایی محمدرضا رحیمی توجیهی ندارد.به مثال ها توجه کنید:

- غیبت اعتراضی جوانفکر در دادگاه

- محکومیت جوانفکر به یک سال حبس

- مهلت 10 روزه جوانفکر برای دفاع

- یک سال حبس برای جوانفکر

- جوانفکر شش ماه زندان می رود

نکته عبرت آموز اینکه در همین آخرین لینک مورد اشاره در شرق، آنجا که مشاور بخت برگشته مطبوعاتی رئیس جمهور برای 6 ماه روانه زندان می شود، کمی آن سوتر، تیتر توصیه معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد (یا همان مسئول دفتر رحیمی) به رسانه ها به چشم می خورد که در نامه ای به مطبوعاتاز آنان خواسته تا طلایه دار نشاط سیاسی در انتخابات مجلس باشند!

 

ح) فرضیه آخر این که در مقطع یک ساله مورد بررسی یعنی سال 1390، خبر، رخداد یا موضع گیری مهم و قابل توجهی از جانب یا درباره آقای رحیمی وجود نداشته که روزنامه شرق بخواهد به آن بپردازد یا در صفحه نخست خود انعکاس دهد.

طبیعتاً مسئولان هر روزنامه ای مطابق اصول حرفه ای به خود حق می دهند که اهمیت رخدادها را با نگاه خود بسنجند و مسئله ای را که برای دیگران واجد اهمیت زیادی است، مهم ندانند و بالعکس. اما  در اصول اولیه روزنامه نگاری، مبحثی به نام «ارزش های خبری» وجود دارد که هر رسانه حرفه ای تلاش می کند خود را بدان ها مقید سازد و علی القاعده نمی توان در قبال این ارزش های خبری، سلیقه ای عمل کرد. بر این اساس، به عنوان مثال ارزش خبری «شهرت» یا حتی «دربرگیری» ایجاب می کند یک خبرنگار یا رسانه قبل از رفتن سراغ مشاور رسانه ای رئیس جمهور، ابتدا سراغ معاون اول رئیس جمهور برود که هم از منظر جایگاه حقوقی مشهورتر است هم اخبار  مواضع وی مخاطب گسترده تری دارد.

بازخوانی اخبار خبرگزاری های کشور از جمله «فارس» و «مهر» و برخی سایت های خبری دیگر در همان مقطع سال 1390 نشان می دهد که - به طور طبیعی - اخبار و مطالب متعددی راجع به آقای رحیمی وجود داشته که می توانسته دستمایه انتشار خبر، گزارش و حتی تحلیل و یادداشت از سوی روزنامه شرق قرار گیرد که در این روزنامه یا حداقل صفحه نخست آن انعکاس نیافته است. در حالی که اخباری به مراتب کم اهمیت تر و واجد ارزش های خبری کمتر، در زمره تیترهای اصلی این روزنامه قرار گرفته است. محمدرضا رحیمی در قامت معاون اول رئیس جمهور، در سفرهای استانی، جلسات هیات دولت و بسیاری از مجالس و همایش های رسمی حضور می یافت و سخنرانی و اعلام موضع می کرد.

حتی اگر سخنرانی ها و مواضع رسمی رحیمی را به کناری وانهیم، اظهارات متعددی از وی وجود داشت که واجد ارزش خبری «استثناء و شگفتی» بود و بر همین مبنا بارها در برنامه های تلویزیون از جمله مجموعه خبری 20:30 و «صرفاً جهت اطلاع» و نیز بسیاری از رسانه های مجازی و مکتوب مورد استفاده قرار می گرفت اما روزنامه شرق که به طور معمول چنین سوژه هایی را حتی از عناصر دست چندم جریان رقیب - یا دولت احمدی نژاد- در هوا میزد، در صفحه نخست خود طی بازه زمانی مذکور هیچ گاه سراغ این مواضع رحیمی نرفته است. 

 

فقط این پرونده مهر و موم بود؟

اما در خصوص پرونده مالی و قضایی رحیمی و کش و قوس های وی با دستگاه قضا و نمایندگان مجلس درباره پرونده فسادش که مسئله اصلی این نوشتار است، هیچ گاه کمترین اشاره ای بدان نرفته و از میان 7 تیتر مرتبط با رحیمی درج شده در صفحه نخست روزنامه شرق، هیچ کدام به این موضوع اختصاص نیافته است. این در حالی است که بررسی سایت ها و خبرگزاری های مختلف  نشان می دهد که طی این زمان، اخبار متعددی در این باره منتشر شده است که حداقل نظیر بسیاری اخبار کم اهمیت تر -که به عنوان تیترهای اصلی روزنامه شرق انتخاب شده - این اخبار نیز می توانست انعکاس یابد که این گونه نشده است. در ذیل به تنها برخی از این خبرها اشاره می شود:

 

- اژه ای: از سخنان معاون اول متاسفم

- توکلی: رحیمی را باهنر رئیس کرد

- دادستان: ادعای رحیمی مصداق نشر اکاذیب است

- روایت رحیمی از اختلاس 3 هزار میلیاردی/ یک مقام گفت آسیب می بینی!

- احمدی نژاد تهدید کرد و گفت تعقیب رحیمی توطئه است

- پورمحمدی: اقدام خاصی درباره پرونده رحیمی نشده است

- از توزیع پول توسط رحیمی تا اختلاس 3000 میلیاردی

- شکایت توکلی از رحیمی به دادگاه ارائه شد

- توکلی: شکایتم از رحیمی جدی است

- رحیمی را پیش قاضی می برم

- رحیمی باید شخصاً پاسخگو باشد

با وجود چنین اخباری در رسانه ها هیچ یک از این اخبار که مرتبط با پرونده رحیمی است در صفحه نخست روزنامه شرق انعکاس نیافته است. نکته جالب درباره شکایت دکتر توکلی نماینده اصولگرا و اقتصاددان مجلس است که یکی از چهره های مشهور ضدفساد در کشور بوده و پیگیری پرونده رحیمی توسط وی و دکتر نادران و دکتر زاکانی آغاز شد. روزنامه شرق تقریباً هیچ یک از پیگیری های دکتر توکلی درباره رحیمی یا مواضع مستقیم او درباره مفاسد معاون اول احمدی نژاد را در صفحه نخست خود بازتاب نداده است.

البته این روزنامه در سایر موارد، آنجا که قصد داشته میان مجلس اصولگرا و دولت ایجاد اختلاف کند، نطق ها و مواضع دکتر توکلی را - که از پایگاه اصولگرایانه دولت احمدی نژاد را نقد می کرد - پوشش مفصل می داده و بعضاً تیترهای اصلی خود را به این مواضع وی اختصاص داده است. اما تقریباً هیچ یک از اظهارات دکتر توکلی علیه مفاسد رحیمی به عنوان تیتر انتخاب نشده و در صفحه نخست انعکاس نیافته است. البته با توجه به این که طی سال های اخیر یکی از ترجیع بندهای اظهارات دکتر توکلی افشای پرونده فساد رحیمی بوده، شاید در بین سطور منتشره از قول این نماینده اصولگرای مجلس مطالبی در این باره منعکس شده باشد ولی قطعاً به عنوان تیتر انتخاب نشده است.

در خصوص پیگیری های دکتر الیاس نادران در خصوص مسائل رحیمی نیز، روال به همین منوال است. دکتر نادران در سال 90 علاوه بر اینکه از منظر قضایی و حقوقی با محمدرضا رحیمی درگیر بود، در صحن علنی مجلس شورای اسلامی نیز چندین بار ماجرای مدرک تحصیلی رحیمی را به چالش کشید اما این موضوع نیز همانند دیگر موضوعات مرتبط با رحیمی، هیچ انعکاسی در تیترهای روزنامه شرق نیافته است. در این باره به اخبار ذیل توجه کنید:

- نادران: رحیمی با عنوان «دکتر» با دانشگاه بلفورد مکاتبه کرده است

- دانشجو: دانشگاه بلفورد مورد تایید نیست

- وزیر علوم: دانشگاه باکو به رحیمی دکترای افتخاری داد اما مورد تایید نیست

بر اساس رویه ای که قبلاً مشاهده شد، هر یک از این موارد و حتی بسیار کمتر از آن درباره یک عضو دیگر از دولت احمدی نژاد مطرح می شد و با چنین صراحتی مدرک تحصیلی وی زیر سئوال می رفت، قطعاً روزنامه شرق - مطابق رویه جاری و مشی سیاسی خود - با درشت ترین فونت، تیتر اصلی را بدان اختصاص می داد و بر تارک خود حک می کرد اما مراجعه به صفحه نخست این روزنامه در فردای انتشار این اخبار در خبرگزاری ها بیانگر آن است که گویی دستی غیبی، مانع از درج چنین خبرهایی درباره آقای معاون اول، در روزنامه اصلاح طلب شرق شده است!

نتیجه گیری:

بر اساس بررسی نسبتاً روشمند روزنامه شرق در سال 90 - با تفاصیلی که رفت - سکوت این روزنامه در قبال پرونده آقای محمدرضا رحیمی قابل کتمان نیست و همانگونه که مقایسه تیترها نشان می دهد؛ ملاحظه کاری،محافظه کاری،مصلحت سنجی، سکوت یا هر چیز دیگری که بخوانیم، سایه سنگینی بر اخبار و تیترهای آقای رحیمی در قیاس با دیگر همسانان و هم سلکانش افکنده است. مسئولان محترم روزنامه شرق علی القاعده نمی توانند تغییری در ماهیت ماجرا ایجاد کنند. شاید در کش و قوس بازخوانی و بازشماری اخبار ، حداکثر بتوانند دو یا سه خبر مشابه بر این تیترها افزون کنند و مثلاً عدد تیترها را به 10 برسانند یا در گوشه و کنار صفحات، چند سطری بیابند و ارائه کنند که فلان خبر هم کار شده؛ اما چند خبر افزودن بر آن رقم انگشت شمار نیز فرقی در این نتیجه گیری کلی ایجاد نخواهد کرد که روزنامه شرق در قیاس با سایر اطرافیان احمدی نژاد و حلقه یاران او رویکرد کاملاً متفاوتی در قبال معاون اول و نفر دوم کابینه وی داشته؛ به نوعی برای او حریم و حرمت قائل بوده که به رغم مشهورتر بودن پرونده مالی اش، در عرض یک سال حتی یک تیتر فرعی هم در باره این پرونده بر صفحه نخست روزنامه اصلاح طلب، نقش نبسته است. ما فرضیات متعددی را برای رسیدن به دلایل این «سکوت» آزمودیم اما هیچ یک از این فرضیات توفیق اثبات نداشت. شاید اکنون بهتر بتوان به حق السکوت فکر کرد!

- f

تعداد بازدید از این مطلب: 34
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بهرام رادان بازیگر فیلم سینمایی «حکایت عاشقی

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، جلسه مطبوعاتی فیلم «حکایت عاشقی» دقایقی پیش با حضور احمد رمضان‌زاده کارگردان، بهمن زرین‌پور بازیگر، بهرام رادان بازیگر، شیلان رحمانی بازیگر، محمد آلادپوش مدیر فیلم‌برداری، آزیتا موگویی مجری طرح، مشکین مهرگان طراح صحنه و لباس و محمدرضا مقدسیان منتقد در سالن سعدی مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

در ابتدای این نشست احمد رمضان‌زاده درباره تولید این فیلم گفت: خودم بزرگ شده کردستان هستم و حادثه حلبچه از زمانی که اتفاق افتاد تا سال 88 یکی از دغدغه‌های ذهنی‌ام بود در همان سال‌ها طرح اولیه را نوشته و سال 90 آن را به فارابی ارائه دادم. به دلایل مختلفی که هنوز نمی‌دانم ارائه پروانه ساخت این فیلم 3 سال طول کشید.

وی ادامه داد: از زمانی که پروانه ساخت صادر شد آزیتا موگویی با ما همراه شد و همان زمان سعی کردیم بهترین عوامل را در کنارمان داشته باشیم.

بهرام رادان که نقش عکاسی در حلبچه را ایفا می‌کرد در ادامه این نشست گفت: مدت زیادی بود که دوست داشتم در فیلمی با محوریت دفاع مقدس ایفای نقش کنم. هنوز هم این فیلم را دفاع مقدسی نمی‌دانم چرا که معتقدم «حکایت عاشقی» روایتی عاشقانه را در بستر جنگ روایت می‌کند و از طریق خانم موگویی با کارگردان اثر آشنا شدم.

وی ادامه داد: در کل ایفای نقش در چنین فیلمی بسیار سخت بود آن هم به این دلیل که تعدد لوکیشن بسیاری داشتیم و همچنین موقعیت زمانی فیلم و... شرایطی سخت را برای ایفای چنین نقشی در پیش‌روی ما بود. امروز برای بار اول این فیلم را دیدم و از این بابت خوشحالم که در اجرا خیلی بهتر از متن موفق عمل کردم.

بهمن زرین‌پور در این نشست گفت: زمانی که فیلم‌نامه را خواندم لحظات جذابی برایم ترسیم شد و وقتی از حضور عوامل این گروه اطلاع پیدا کردم بابت حضور در چنین فیلمی بسیار خوشحال شدم. همچنین حضور مسعود جعفری جوزانی نیز برایم جایگاه ویژه‌ای داشت.

به گزارش فارس، در ادامه این نشست شیلان رحمانی گفت: از طریق آرش سجادی به این پروژه معرفی شدم و زمانی که فیلم‌نامه را خواندم بسیار تحت تأثیر قرار گرفتم. شاید یکی از دلایلش این باشد که خودم اصالتاً کُرد زبان هستم و فاجعه حلبچه برایم واقعاً وحشتناک بود.

وی افزود: از همان ابتدا نقشم را بسیار دوست داشتم و بعد از چند جلسه‌ای که با عوامل داشتیم خیلی خوشحال شدم که این نقش را به من سپردن ایفای چنین نقشی برایم بسیار سخت بود چرا که لحظات آسان نداشتیم و امیدوارم که از عهده ایفای آن برآمده باشیم.

در ادامه آزیتا موگویی درباره روند تولید این فیلم گفت: معمولاً در این مراسم‌‌ها مسعود جعفری جوزانی حاضر نمی‌شود و من مسئولیت پاسخگویی به دوستان را از جناب ایشان هم دارم. اگر ما در اینجا حضور داریم به این معنی نیست که زحمات اصلی بر دوش ما بوده بلکه باید بگویم همه دوستان در این کار به اندازه خود زحمت کشیدند.

مشکین مهرگان در این نشست اظهار داشت:‌ برای اینکه بتوانیم با فضای موجود در کار ارتباط برقرار کنیم دو ملاحظه مهم پیش‌رویمان بود نخست اینکه از نظر اقلیمی در مکان دیگری (کردستان عراق) حضور داشتیم و دوم اینکه باید ملاحظات تاریخی که مربوط به این دوره از تاریخ است را در نظر می‌گرفتیم. در حقیقت باید بگویم کار همه عوامل تولید سخت بود چرا که باید بستر مناسبی را برای تولید فراهم می‌کردیم.

احمد رمضان‌زاده در ادامه در مورد اینکه آیا می‌توان این فیلم را جزو آثار دفاع مقدسی بسته‌بندی کرد، گفت: بله، چراکه حتماً این اتفاقات در دل جنگ افتاده و نکته‌ای که برایم خیلی مهم است این است که مردم ایران در آن دوره پذیرای این پناهنده‌ها شدند در کل باید بگویم فیلم حکایت عاشقی با فضای دفاع مقدس کاملاً در ارتباط است.

بهرام رادان در ادامه گفت: فضای دفاع مقدس بهانه‌ای بوده برای روایتی عاشقانه؛ من اسم این ژانر را عاشقانه می‌گذارم و باید بگویم تصور ما به عنوان مخاطب از فیلم‌های دفاع مقدسی طور دیگری بود.

احمد رمضان‌زاده درباره استفاده از تصاویر مستند ادامه داد: به عقیده من ربع قرن از این فاجعه می‌گذرد و متأسفانه حتی برخی از مردم حلبچه را هنوز نمی‌شناسند.

در ادامه شیلان رحمانی درباره شخصیتی که در این اثر ایفا کرده بود، گفت:‌ شخصیت شی‌من کاراکتری قوی دارد و دختر هنرمندی است که عاشق زندگی است و می‌خواهد زندگی‌اش را درست کند نه اینکه به راحتی بخواهد اتفاقات تلخ گذشته را فراموش کند.

بهرام رادان ادامه داد: به عقیده من تجربه تماشای فیلم آن هم در جشنواره به این دلیل که تعدد فیلم‌ها بالا هستند شاید نتواند ذهنیت دقیقی را در ذهن اصحاب رسانه و مخاطبان بگذارد.

احمد رمضان‌زاده در مورد اینکه درام عاشقانه چه تأثیری در جذب مخاطب دارد، گفت: به نظر من قرار دادن درام عاشقانه در جذب مخاطب تأثیر به‌سزایی خواهد داشت و دقیقاً همان دورانی که ما در این فیلم روایت می‌کنیم مملو از این فضاهای عاشقانه است.

وی در مورد حضور هلال‌احمر در فیلم «حکایت عاشقی» گفت:‌ هلال‌احمر در 8 سال دفاع مقدس حضور پررنگی داشته و در پاسخ به دوستانی که می‌گویند شما هلال‌احمر را پررنگ کردید باید بگویم که فیلم‌نامه ما از همان ابتدا دست خودمان بود و سفارشی نبود بلکه خودمان آن را به فارابی ارائه دادیم.

آزیتا موگویی در این باره گفت: زمانی که حلبچه بمباران می‌شود به خاطر نزدیکی‌اش به مرز ایلام از اولین گروهی که برای کمک به مجروحین اعزام می‌شوند گروه‌های هلال‌احمر بود.

رمضان‌زاده در مورد انتخاب ارشک رفیعی به عنوان آهنگساز این فیلم گفت: رفیعی موسیقی کردی را به خوبی می‌شناسد و یکی از دلایل حضورش در این اثر همین موضوع بود و موسیقی که وی ساخته روی فیلم به خوبی نشسته است.

مشکین مهرگان در مورد فضای این فیلم بیان داشت: مقوله جنگ روی انسان اثر می‌گذارد همانطور که روی خیلی از زندگی‌ها اثر گذاشته است. قرار بود به عنوان یک اتفاق تاریخی حادثه‌ای در مورد جنگ ساخته شود و تأثیرش را روی مردم به تصویر بکشد.

آزیتا موگویی گفت:‌ یکی از ویژگی‌های خوب جشنواره فجر برای ما سینماگران در این است که این فرصت در اختیار ما قرار می‌گیرد تا با طیف‌های مختلفی از مخاطب، اهالی رسانه و مسئولان به تماشای فیلم بنشینیم و همین هم به ما در جهت نتیجه‌گیری‌های مختلف از ساخت آثارمان کمک به‌سزایی می‌کند.

وی ادامه داد: مردم ما مردم غیرقابل پیش‌بینی هستند و برهمین اساس ممکن است در اکران عمومی فیلم «حکایت عاشقی» مورد استقبال قرار بگیرد و شاید این اتفاق هم نیفتد اما باید بگویم من و مسعود جعفری جوزانی به این فیلم اعتقاد داشتیم و پای آن هم ایستاده‌ایم.

در ادامه شیلان رحمانی گفت: امیدوارم استقبال خوبی از این فیلم صورت پذیرد و از آنجایی که شاید خیلی‌ها با فاجعه حلبچه‌ها آشنایی نداشته باشند مطمئناً برای‌شان جذاب خواهد بود.

زرین‌پور اظهار داشت: مطمئناً جذابیت قصه در این بود که یک فاجعه بزرگ را در کنار روایتی عاشقانه به تصویر می‌کشد.

وی خطاب به اهالی رسانه گفت: کاملاً به شما دوستان حق می‌دهم چرا که اگر من هم جای شما بودم به دنبال نقاط ضعف آثار می‌گشتم.

بهرام رادان در پایان این نشست خاطرنشان کرد: الان به نسبت یک ساعت پیش خیلی خوشحال‌ترم چرا که خودم را آماده شنیدن بسیاری از نقدها کرده بودم و حتی آنها را روی کاغذ یادداشت کرده بودم تا بتوانیم در جواب اهالی رسانه پاسخ درستی داشته باشم اما الان با نقدهایی که صورت گرفته به این نتیجه رسیدم که فیلم به خوبی مورد استقبال مخاطبان واقع شده ما دور هم جمع نشده بودیم تا فیلمی بسازیم که خیلی سروصدا کند بلکه دوست داشتیم روایت و نوع دیدگاه خود را در این فیلم داشته باشیم.

در انتهای این نشست کیمیا مرادیان تنها بازیگر کودک فیلم «حکایت عاشقی» به گروه تولید اضافه شد که با تشویق حضار روبه‌رو شد و نیز  دقایقی با عوامل فیلم به گپ و گفت پرداخت.

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931113001695#sthash.lmytZbcA.dpuf

تعداد بازدید از این مطلب: 28
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0



عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود